• Concertavonden

  In de verschillende Merode-gemeenten zijn er concerten van internationale folkartiesten en singer-songwriters op de mooiste erfgoedlocaties.

   

  Bij elk van de concerten mag je unieke samenwerkingen verwachten tussen artiesten die zelden tot nooit het podium delen, op locaties die de muziek perfect omkaderen.

  • Woensdag 9 mei: Westerlo: Banditaliana (IT) - LOCATIE INFO 
  • Donderdag 10 mei: Diest: Nancy Kerr, Martin Simpson (UK) feat. MandolinMan - LOCATIE INFO 
  • Vrijdag 11 mei: Herselt: AmorromA met Sarah Ridy (UK) - LOCATIE INFO 
  • Zaterdag 12 mei: OPGELET, omwille van de weersvoorspelling gaat dit door in de kerk van Eindhout: Wannes Leeft! - LOCATIE INFO 

  BANDITALIANA (IT)

  Woensdag 9 mei 2018 aan de Nete ('t Riet) in Westerlo (bij slecht weer is er een binnenlocatie)

   

  Parkeer info - toegang tot locatie: download hier de info

   

  De Toscaanse accordeonist Riccardo Tesi richt in 1992 zijn eigen Banditaliana op met lokale supermuzikanten. Maurizio Geri zingt meeslepend en is een subtiel gitarist. Samen met saxofonist Claudio Carboni en veelzijdig percussionist Gigi Biolcate​ brouwen ze warme muziek voor vandaag, met het geheugen van de Italiaanse volksmuziek.

   

  Tickets: 18-16 EUR

  Nancy Kerr (UK) & Martin Simpson (UK) feat. MandolinMan

  Donderdag 10 mei 2018 - Boerenkrijgplein in Diest

  bij slecht weer is er een binnenlocatie

   

  Parkeerinfo - toegang tot locatie - download hier de info

   

  Nancy Kerr

  Nancy Kerr (41) is één van Engelands meest gevierde folkmuzikanten van haar generatie, getuige de 6 BBC Folk awards die ze al mocht winnen. Haar songs zijn moderne interpretaties van oude melodieën en verhalen over liefde en onrust, geluk en hardvochtigheid, en de spanning tussen een leven op het platteland of in de grote stad.

   

  Martin Simpson

  Martin Simpson wordt wereldwijd gerespecteerd als één van de beste akoestische- en slide-gitaristen. Op zijn cv heeft hij eenendertig (!) nominaties voor de BBC Folk Awards – twaalf maal als Musician of The Year. Of Martin Simpson nu Americaanse old-time, blues, Britse folk, Bob Dylan of eigen materiaal speelt: hij is een buitengewone performer, onvoorspelbaar en onnavolgbaar, en een origineel gitarist van ongekende subtiliteit.

   

  Deze twee uitzonderlijke muzikanten krijgen steun van Vlaanderens enige mandolinekwartet

  en het ervaren huisorkest van Merodefestival: MANdolinMAN.

   

  Unieke samenwerking!

   

  Tickets: 18-16 EUR

  AmorromA met Sarah Ridy (UK)

  Vrijdag 11 mei 2018 - Sint-Servatiuskerk Herselt

   

  Parkeer info - toegang tot locatie - download hier de info

   

  AmorromA staat voor intieme muziek geënt op traditionele ritmes, en in hun nieuw programma – dat zijn prémière beleeft op Merodefestival - komt er ook tekst bij. Zo komt de stem van Elly Aerden (Eleonore) prominent op het voorplan, subtiel ondersteund door de gitaren van de straffe Leuvenaars Herman Acke en Pé Reynders, de warme contrabas van Vincent Noiret en de speelse fluit en lichte percussie van Jowan Merckx.  

  Hun nummers gaan over verlangen en afwezigheid, de behoefte aan stilte in een lawaaierige wereld, over de draad verliezen en die proberen weer op te pikken, over afscheid en weerzien, grijpen en loslaten, over het heilzame van natuur en cultuur, en over grootmoedigheid ondanks verdriet.

   

  Harpiste Sarah Ridy (UK) vervoegt voor dit concert de rangen.

   

  Tickets: 18-16 EUR

  Wannes leeft!

  met Hans Mortelmans, Jan De Smet, Mira & Lennaert Maes

   

  Zaterdag 12 mei 2018 - LET OP ! de weersvoorspellingen zijn niet gunstig voor de avond, het concert gaat door in Eindhout kerk.

   

  Parkeer info - Toegang tot locatie - download hier de info

   

  In 2018 is het 10 jaar geleden dat Wannes Van de Velde ons verliet. Chansonniers van nu putten graag uit zijn liedboek.

   

  Hans Mortelmans is een rechtstreekse muzikale erfgenaam van Wannes en neemt met zijn groep de muzikale omlijsting voor deze hulde voor zijn rekening. Jan De Smet van de Nieuwe Snaar speelde sinds de jaren ’60 geregeld samen met Wannes, en brengt met groot plezier nummers van de meester op de planken. Ook de Antwerpse Mira (van de instant klassieker ‘in de Fleur’) en huis-Merode-man Lennaert Maes verdiepen zich voor de gelegenheid in Wannes’ poëzie, en Walter Poppeliers, die jaren met Wannes samenspeelde, vervoegt voor de gelegenheid de begeleidingband.

  Ode aan een grote meneer.

   

  Tickets: 18-16 EUR