• Muzikale wandelingen

  DOWNLOAD HIER DE INFOBUNDEL MET DE VERTREKLOCATIES EN ANDERE INFO - LET OP! GEEN TICKET = JE KAN NIET MEE

   

  Beleef de Merodestreek, haar mooie kleine erfgoedplekken en haar prachtige natuurgebieden muzikaal!

  Uniek aan het Merodefestival zijn de muzikale wandelingen. Op tochten van zo'n 7 km houden we een drie of viertal muzikale stops, en tonen we de regio op zijn mooist.

   

  Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee. Let op ! de wandelingen zijn NIET toegankelijk met een buggy. Kinderen moeten dus een stevige wandeling aan kunnen.

  • Donderdag 10 mei: Diest en haar groene stadsrand 
  • Vrijdag 11 mei: Tongerlo en de Beeltjens
  • Zaterdag 12 mei: Eindhout en de Laakvallei
  • Zondag 13 mei: Gijmel en de Langdonken 

  DO 10 mei // DIEST en haar groene stadsrand (UITVERKOCHT)

  Met muziek van Lennaert Maes + Riccardo Tesi & Maurizio Geri + Duo Deschepper- Sanczuk + Sarah Ridy (UK)

  De stad Diest heeft een overvloed aan erfgoedplekken, opgetrokken uit de typische ijzerzandsteen, terwijl de omgeving toch ook heel groen is gebleven. Deze wandeling neemt je mee langs de mooiste plekjes en de groene stadsrand, om af te sluiten in het historische Fort Leopold. Voor de muzikale stops tekenen de Italianen Riccardo Tesi & Maurizio Geri, het frisse virtuoze folkduo Deschepper-Sanczuk en opent singer-songwriter Lennaert Maes zoals elk jaar het festival met enkele nieuwe songs. Ook de Engelse harpiste Sarah Ridy speelt in de prachtige Allerheiligenkapel.

   

  Start: DIEST (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10 , 11 of 12 uur – duur: +- 4 uur - afstand +- 7,5 km– ticket 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje

  VR 11 mei // TONGERLO en de Beeltjens

  Met muziek van Eric Thézé (FR) + Martin Simpson (UK) + Pauline Lebbe

  De abdij van Tongerlo herbergt Het laatste avondmaal met schilderwerk van de échte Da Vinci, en is uiteraard één van Vlaanderens mooiste abdij-sites. De luisterrijke sfeer van de Merode’s is in Westerlo intakt gebleven, te voelen in de lange dreven door de Beeltjens (het bos) en te zien aan het prachtige gemeentehuis in het oude kasteel van gravin Jeanne De Merode. Afsluiten doen we in de folkstal van Westelfolk: het warmste zaaltje van de hele Meroderegio.

   

  Muzikaal kan je genieten van het gitaarspel van levende legende Martin Simpson (UK), het diatonisch accordeonspel van Eric Thézé (FR) en de zang van sopraan Pauline Lebbe.

   

  Start: WESTERLO (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur (UITVERKOCHT) – duur: +- 4 uur – afstand +- 7,5 km – ticket: 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje.

   

  ZA 12 mei // EINDHOUT en de Laakvallei

  Met muziek van Lyradanz (IT), Barely Autumn, West My Friend (CAN) en Les Guitares Magiques

  Het dorpje Eindhout ligt wat verscholen maar herbergt met de Sint-Lambertuskerk één van de mooiere kerken van de Merode, en dit jaar is er het fijne pop-up café “Kasteel Kaneel” in het oude gemeentehuis. Eén keer van de steenweg kom je in eindeloze natuur met akkers, bossen, en de Laak die daar mooi tussendoor zwermt.

   

  Muzikaal kleurt deze wandeldag zeer internationaal met één van Canada’s upcoming folkbands West My Friend, een band van bij ons met Hawaïaanse inslag Les Guitares Magiques, Italiaans magisch-realisme met Lyradanz en melodische melancholie uit Leuven met Barely Autumn.

   

  Start: EINDHOUT (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur (UITVERKOCHT)– duur: +- 4 uur – afstand +- 7,5 km– ticket: 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje

  ZO 13 mei // GIJMEL en de Langdonken

  Met muziek van Bert Van Laethem + Jim Boyes (UK) & Maarten Decombel + And then came fall + Lizzie

  Het dorpje Gijmel leidt vlekkeloos naar de start van 2 prachtige natuurgebieden: de Langdonken en de Blakers. We vinden er ezelboerderij de Vliertuin en een Natuurpunt-schuur waar Benny van Dyck ons iets vertelt over de wonderlijke natuur.

   

  Muzikaal begeleidt meestergitarist Maarten De Combel de zanger Jim Boyes (van Coope, Boyes & Simpson), hoort u de virtuoze viool van Bert Van Laethem (uit Tessenderlo), maakt u kennis met het wondermooie Leuvense And then came fall, en brengt Lizzie frisse kleinkunst met gitaar en ukulele.

   

  Start: GIJMEL (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur (UITVERKOCHT) – duur: +- 4 uur. – afstand +- 8 km– ticket: 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje